photo

 

SLO / ENG

MOSKVA NE VERJAME SOLZAM

Moskva je skrivnostna, šarmantna, lirična in tudi groba prestolnica; milijonsko mesto, v katerem se posameznik izgubi v množici različnih narodov. Tu človek skoraj ne najde samote ali spokojnosti. Vsem stereotipom navkljub, pa nam fotografinja postavi na ogled fotografije, kjer ljudi preprosto ni, mogoče le kakšna izgubljena figura, ki pa se zlije z ozadjem. Njena prestolnica deluje izumrlo, celo fantastično, kot po kakšni galaktični katastrofi. Prava »urbana puščava«! Fotografije delujejo kot izseki iz surrealističnega filma in s svojo vegasto, premaknjeno, manipulativno, zrcalno perspektivo vzbujajo v gledalcu različne občutke. Njene zgodbe so na nek način realne, na drug pa zabrisane, zamegljene, vrtoglave ter sanjske. Prevladujejo hladne kovinske barve, siva, črna, sivkasto modra, umazano zelena. Moskovski zaznamki nosijo v sebi pridih samega metafizičnega de Chirica in tišino mojstra Magritta. (Urša Pajk)

Fotografska razstava je bila na ogled v razstavišču Mons v Ljubljani, Slovenija, od februarja do aprila 2009.

 

TAMARA VODOPIVEC se s fotografijo intenzivno ukvarja od leta 1997. Do sedaj se je predstavila na več skupinskih in petih samostojnih razstavah:

Zgodbe na koži v Okroglem stolpu Loškega muzeja v Škofji Loki (2002), Joharijevo okno v KUD France Prešeren v Ljubljani (2004), Druga stvarnost v okviru IV. moskovskega mednarodnega festivala slovanske glasbe v Moskvi (2008), Moskva ne verjame solzam v razstavišču Mons v Ljubljani (2009) in Dan opričnika v atriju ZRC SAZU v Ljubljani (2012).

E-pošta: tvodopivec@yahoo.com

SLO / ENG

Copyright © 2016 Tamara Vodopivec. Vse pravice pridržane.