photo

 

SLO / ENG

DRUGA STVARNOST

Razstava je bila na ogled od 15. maja do 1. junija 2008 v ruski prestolnici Moskvi. Otvoritev je potekala v Kulturnem centru oboroženih sil v okviru IV. moskovskega mednarodnega festivala slovanske glasbe, nakar je bila prenesena v razstavišče Otroške umetnostne šole Milija Balakirjeva v Moskvi.

Razstavljena so bila dela, ki so nastala z računalniško obdelavo fotografij slovenske naravne in kulturne krajine. Spreminjanje realnih barv in oblik ter kombinacije različnih elementov dajejo včasih popolnoma novo vsebino, spet drugič popolnoma novo podobo iste vsebine. Morda gre celo za namerno manipulacijo z očmi gledalca, vendar se lahko vsak odloči za lastno interpretacijo videnega.

 

TAMARA VODOPIVEC se s fotografijo intenzivno ukvarja od leta 1997. Do sedaj se je predstavila na več skupinskih in petih samostojnih razstavah:

Zgodbe na koži v Okroglem stolpu Loškega muzeja v Škofji Loki (2002), Joharijevo okno v KUD France Prešeren v Ljubljani (2004), Druga stvarnost v okviru IV. moskovskega mednarodnega festivala slovanske glasbe v Moskvi (2008), Moskva ne verjame solzam v razstavišču Mons v Ljubljani (2009) in Dan opričnika v atriju ZRC SAZU v Ljubljani (2012).

E-pošta: tvodopivec@yahoo.com

SLO / ENG

Copyright © 2016 Tamara Vodopivec. Vse pravice pridržane.